Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 - plakat
Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023- plakat

Dogodivščina medvedka Berija je avtorski projekt Knjižnice Kočevje, ki letos poteka že četrto leto.  Od sredine oktobra dalje lahko medvedku, ki bo v letošnjem šolskem letu spoznaval poklice, sledite v Berijevem kotičku mladinskega oddelka naše knjižnice. Tam si lahko napolnite Berijev bralni nahrbtniček s slikanicami, ki so kakorkoli povezane s poklicem, ki ga bo medvedek spoznal. Otroci, ki bodo našim knjižničarkam prinesli svoje likovne ali literarne izdelke, ustvarjene po slikanici, ki predstavlja posamezno dogodivščino, si bodo prislužili Berijev žig na kuponček. Projekt bo trajal do konca šolskega leta, vsi, ki bodo zbrali vseh 8 žigov, pa bodo vabljeni na zaključno zabavo, kjer bodo prejeli lepe nagrade in priznanja!

Projekt je namenjen tako predšolskim otrokom, ki jim slikanice preberejo starši, kot prvošolčkom, ki se šele podajajo na pot branja in učencem nižjih razredov osnovne šole, ki že znajo brati sami. Preko medvedkove dogodivščine otroci na zabaven način spoznavajo nove knjige, pri tem pa preživljajo kvaliteten prosti čas ob bogatenju besednega zaklada in utrjevanju branja.

Tudi letošnjo dogodivščino bomo pospremili z zabavnimi videoposnetki, ki jih bomo sproti nalagali na našo spletno stran:

Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 - letak
Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 – letak

🟢 BERI – KNJIŽNIČAR

🟢 BERI – VZGOJITELJ

🟢 BERI – GASILEC

🟢 BERI – UČITELJ

🟢 BERI – AVTOMEHANIK

🟢 BERI – VOJAK

🟢 BERI – KUHAR

🟢 BERI – ZOBOZDRAVNIK

Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 - zloženka
Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 – zloženka
Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 - zloženka
Dogodivščina medvedka Berija 2022/2023 – zloženka

Zgodbica, ki jo najdete v Berijevi zloženki, je lahko odličen uvod, s katerim starši otroka navdušijo nad obiskovanjem knjižnice, izposojo in branjem knjig. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo knjižničarke na oddelku za otroke in mladino.

VABLJENI V KNJIŽNICO!