We cannot display this gallery

Mnogi avtorji pravljico razlagajo kot most med otrokom in odraslim, most med svetom realnosti in svetom domišljije. Pri uri pravljic otroke načrtno in premišljeno usmerjamo in uvajamo v svet umetnosti in literature. Z novimi zgodbami širimo otrokovo literarno obzorje, obenem pa s primernim izborom zgodb oblikujemo in brusimo otrokov literarni okus. Otrok preko knjige spoznava svet in kulturo, zgodbo doživlja, obenem pa si izoblikuje mnenje, predstavo o realnem in domišljijskem svetu.

Z sodelovanjem z Vrtcem Kočevje skušamo otrokom že v predbralnem obdobju na zanimiv in igriv način približati knjigo ter knjižnico ter jih s pomočjo pravljice popeljati v mavrični svet domišljije. Obiski posameznih skupin enot Vrtca Kočevje so v naši knjižnici organizirani vsak drug četrtek ob 9. uri zjutraj.

V času izrednih razmer na našem YouTube kanalu naša bibliotekarka Pia za vas pripravlja pravljične videoposnetke.  Preko pravljičnih uric Beremo z Berijem, lahko otroci sodelujejo v projektu Dogodivščina medvedka Berija tudi na daljavo!