V soboto, 6. aprila, smo se v dopoldanskem času zbrali v pravljični sobici naše knjižnice, kamor smo povabili pisateljico Tadejo Pirnat Battelli. Tadeja je pravnica in ustanoviteljica založbe Multa Verba Books, ki se osredotoča na izdajanje knjig in revije Story Lux Kids za otroke v treh jezikih: slovenskem, angleškem in italijanskem. Vsak od naštetih jezikov ima svoj izvod knjige/revije.

Tadeja nam je predstavila zgodbo v knjigi o njenem psičku Basilu. Zgodba o salukiju Basilu opisuje lepega zlatorjavega kužka in njegovo življenje z ljudmi. S slikovitimi opisi pasjih in človeških navad prikazuje, kako zanimivo in nepredvidljivo je bivanje s hišnim ljubljenčkom ter kako njegove edinstvene lastnosti naredijo življenje bolj pestro. Knjigi Saluki Basil v nadaljevanju sledita še Saluki Basil praznuje božič in Saluki gre na morje. V njeni založbi sta do sedaj poleg naštetih izšli še knjigi Peter in zmaj ter Pikapolonica, ki je izgubila tri pike.

Predstavitvi sta sledili še nagradna igra in ustvarjalna delavnica, kjer so otroci barvali pobarvanke in lesene obeske s podobo kužka Basila. Na prošnjo medvedka Berija, ki v tem mesecu spoznava nenavadne hišne ljubljenčke, pa je Tadeja s seboj prinesla tudi njihovega prav posebnega hišnega ljubljenčka: orjaškega afriškega polža, ki se je radovedno pridružil otrokom ob barvanju.

Obiskovalcem in pisateljici se zahvaljujemo za krasen dogodek!