VSTOPI V COBISS+

V bazi COBISS+ lahko brskate po katalogu gradiva slovenskih knjižnic, tudi Knjižnice Kočevje, tako, da v spodnji vrstici iskanja izberete akronim knjižnice SIKKOC. Na voljo je osnovno, izbirno in ukazno iskanje. Rezultate iskanja lahko naknadno omejujemo znotraj kategorij na desni strani. Ob kliku na posamezen rezultat iskanja dobimo vpogled v to, koliko izvodov izbrane knjige ima Knjižnica Kočevje in ali so te izvodi prosti za izposojo ali zasedeni.

V kolikor imate geslo za COBISS račun Moj COBISS, ki ga lahko pridobite pri izposojevalnem pultu naše knjižnice ali ustvarite TUKAJ, si lahko ob prijavi izvod knjige tudi rezervirate. Prav tako Moj COBISS omogoča pregled nad izposojenim gradivom in roki izposoje, pa tudi prvo podaljšanje, dostop do servisa Moja knjižnica, do zgodovine vaših iskanj in police z gradivom.

NAVODILA ZA UPORABO MOJE KNJIŽNICE


mCOBISS je mobilnim napravam prilagojena različica COBISS+ kataloga. Kadar koli in od koder koli vam omogoča dostop do informacij v več kot 500 slovenskih knjižnicah.


COBISS  predstavlja organizacijski model povezovanja knjižnic v nacionalni knjižnični informacijski sistem z vzajemno katalogizacijo, vzajemno bibliografsko-kataložno bazo podatkov COBISS+ in lokalnimi bazami podatkov sodelujočih knjižnic, bazo podatkov o knjižnicah COLIB, normativno bazo podatkov CONOR ter s številnimi drugimi funkcijami.