BIBLOS je slovenska e-knjigarna in e-knjižnica.

Ponuja izposojo in prodajo e-knjig, pri tem sodeluje z založbami in knjižnicami.

Spletni portal Biblos ponuja elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite s svojimi prenosnimi napravami (e-bralniki, pametnimi telefoni, tablicami in računalniki) ali si elektronski bralnik brezplačno izposodite v naši knjižnici in si nanj sami ali ob pomoči knjižničarja prenesete želeno knjigo iz elektronske knjižnice BiblosBralnik si lahko v Knjižnici Kočevje izposodite za 21 dni. Izposojenih e-knjig, ki jih boste prenesli, ni možno prenesti še na drugo napravo, ker to preprečuje zaščita AdobeID.

1. Za izposojo e-knjig potrebujete:

 • Številko članske izkaznice in geslo, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica v sistemu COBISS. V kolikor gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici ali si ga sami ustvarite TUKAJ. S številko in geslom se prijavite na spletnem portalu Biblos, kjer najprej izberete svojo knjižnico in nato želeno e-knjigo. Do e-knjig lahko dostopate tudi v lokalnem katalogu COBISS.

2. V primeru, da imate svoj bralnik, mora le ta podpirati:

 • dostop do brezžičnega interneta (Wi-Fi),
 • branje ePub formata e-knjig,

Preproste nastavitve prenosa izposojenih eknjig v bralnik si preberite na Bibliosovi podstrani kako deluje.

3. V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon:

 • GooglePlay trgovini (za Android naprave) in v AppStore (za Apple naprave) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos2. Naložite si lahko tudi brezplačno aplikacijo BluefireReader (iOSAndroid) ali pa Aldiko (iOSAndroid), ki vam bo omogočala branje tiste e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos.
 • Za uporabo aplikacije Biblosa2 ne potrebujete več vašega Adobe ID-ja. Po novem svojo bralno napravo avtorizirate tako, da v DRM nastavitvah, kjer ste prej morali vpisati svoj Adobe ID, sedaj v spustnem meniju izberete Vendor ID: inkBOOK in nato vpišete še vaše dostopne podatke za Biblos (akronim knjižnice+vpisna številka in geslo). Več informacij o pripravi in uporabi novih aplikacij si lahko preberete na Biblosovi strani kako deluje.
 • Ob uporabi aplikacije Biblos za Android ali iOS naprave morate pred številko članske izkaznice zapisati še akronim naše knjižnice (SIKKOC).

Primer:
če je vaša članska številka 00123, je posledično vaše uporabniško ime za vstop v sistem Biblos preko namenske aplikacije SIKKOC00123.

4. V primeru, da želite prebirati knjige na osebnem računalniku

 • S spletne strani ponudnika programske opreme Adobe si naložite brezplačno različico programa Adobe Digital Edition Home za prebiranje .epub datotek na osebnih računalnikih.
 • Sledite preprostim navodilom, ki jih najdete na Biblosovi podstrani kako deluje.

5. Dodatne informacije o pogojih izposoje e-knjig:

 • Izposodite si lahko do štiri e-knjige hkrati.
 • Čas izposoje e-knjig je 14 dni brez možnosti podaljšanja.
 • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
 • Rezervacije že izposojenih e-knjig trenutno še niso možne.

Za vse tiste, ki se z elektronsko knjigo srečujete prvič ali pa ste pri uporabi Biblosa naleteli na različne zadrege, so na Biblosu pripravili nove VIDEO VSEBINE za pomoč.

Vabljeni k sodobni, privlačni in povsem novi izkušnji branja. Vstopite v Biblos!