Kako se soočati s stresom? Kako si pomagati ob simptomih anksioznosti, depresije in nespečnosti? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako poskrbeti zase in ohraniti svoj mir in svoje zdravje? Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

V torek, 9. 3. 2021, med 19. in 20. uro vas vabimo na brezplačno spletno predavanje Mateje Lenarčič. Na interaktivnem predavanju vam bodo predstavljene tehnike čuječnosti in MBSR, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov.

Skupaj s predavateljico boste preizkusili določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn), ki temelji na čuječnosti. MBSR je najbolj priznan, najbolj znanstveno raziskan in preizkušen mindfulness program, ki z več kot 40 let znanstvenih raziskav beleži številne pozitivne učinke na področju človekovega psihofizičnega zdravja. V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva (obvladovanje stresa, depresivna stanja, vedenjske motnje, pomoč pri kroničnih boleznih in kronični bolečini) izobraževanja (vrtci, šole, univerze), v delovnih okoljih, sodiščih, zaporskih sistemih in drugje. Je eden najučinkovitejših programov za obvladovanje stresa, izboljšanje počutja in psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti.

Prijave predavateljica zbira na: mateja.lenarcic@institut-medius.si

Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

Mag. Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Je certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila TA-101 in je v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Več o njej na:

https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Lepo vabljeni!