Dogodivščina medvedka Berija je avtorski projekt Knjižnice Kočevje, ki letos poteka že peto leto. Od začetka oktobra dalje lahko medvedku, ki v letošnjem šolskem letu spoznava hišne ljubljenčke, vsak nov mesec sledite v Berijevem kotičku mladinskega oddelka naše knjižnice. Tam si lahko napolnite Berijev bralni nahrbtniček s slikanicami, ki so kakorkoli povezane z živalmi, ki jih radovedni medvedek spoznava. Na našem YouTube kanalu pa si lahko ogledate videoposnetek Berijeve mesečne dogodivščine:

Berijeva dogodivščina 2023/24 se bo zaključila v začetku junija 2024, ko bodo otroci, ki v projektu sodelujejo, prinesli svoje izdelke, ustvarjene po slikanici iz majevske dogodivščine, ki zaenkrat ostaja skrivnost. Takrat si bodo prislužili še zadnji Berijev žig in oddali poln kuponček knjižničarkam na otroškem in mladinskem oddelku Knjižnice Kočevje. Vsi otroci, ki bodo zbrali vseh 8 žigov, bodo vabljeni na zaključno zabavo v juniju, kjer bodo prejeli lepe nagrade in priznanja!

Projekt je namenjen tako predšolskim otrokom, ki jim slikanice preberejo starši, kot prvošolčkom, ki se šele podajajo na pot branja in učencem nižjih razredov osnovne šole, ki že znajo brati sami. Preko medvedkove dogodivščine otroci na zabaven način spoznavajo nove knjige, pri tem pa preživljajo kvaliteten prosti čas ob bogatenju besednega zaklada in utrjevanju branja.

Zgodbica, ki jo najdete v Berijevi zloženki, je lahko odličen uvod, s katerim starši otroka navdušijo nad obiskovanjem knjižnice, izposojo in branjem knjig. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo knjižničarke na oddelku za otroke in mladino.

Vabljeni k sodelovanju! 🙂