V sredo, 29. 5. 2019, smo v mali galeriji Knjižnice Kočevje proslavili otvoritev prve fotografske razstave tuje umetnice. Komaj 18-letni Nataliji Dokmanović iz hrvaških Moravic v Gorskem kotarju, ki ravno v teh dneh zaključuje srednjo šolo v Moravicah, fotografiranje predstavlja način življenja. “Najpomembnejši je trenutek,” pravi Natalija. “Fotografsko oko že imaš ali pa nimaš, ampak najpomembneje je, da ujameš pravi trenutek.” Po uvodnih nagovorih so imeli obiskovalci možnost sami poklepetati s simpatično mlado umetnico, ki jim je rade volje odstirala skrivnosti posameznih fotografij.
V čast nam je, da sta se otvoritve razstave udeležila tudi namestnik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula in predsednik mestnega odbora Moravice Milan Vukelić. Zahvaljujemo se Eriku Jurkoviču za čudovit glasbeni uvod na kitari, Natalijinim staršem za pogostitev ter očetu Đorđu Dokmanoviću za nekaj izposojenih fotografij s prireditve.
Lepo vabljeni, da tudi sami obiščete malo galerijo naše knjižnice v 1. nadstropju in si ogledate Natalijine fotografije, ki bodo na ogled še celo poletje.