V četrtek,22.2.2024, smo ob 18. uri v naši knjižnici gostili predavanje Andreja Pešca z naslovom

Kako čustva vplivajo na naše telo, bolezni in zdravje.

Predavatelj in avtor knjig Znanje za življenje I in II, Vzgoja motiviranih, zdravih in odgovornih otrok ter Ženske in moški – odnosi, komunikacija in harmonija že leta preko predavanj, webinarjev in izobraževanj, tudi v sodelovanju z mnogimi šolami, zavodi in podjetji pri nas in v tujini, motivira in med poslušalce deli modrosti iz uporabne psihologije, znanosti o odnosih in celostnem zdravju. Njegov izvirni pristop vključuje mnogo zdrave kmečke pameti in zanimivih primerov ter zgodb iz vsakdanjega življenja.

Andrej nas je že na samem začetku predavanja seznanil z dejstvom, da negativnih čustev pravzaprav ni: saj so tudi ta, ki jih splošno štejemo pod negativna: stres, strah, skrbi, žalost, jeza – pravzaprav za nas enako ali še bolj pomembna kot tista pozitivna: kot lučka v avtomobilu nas namreč opozarjajo, na tisto, kar potrebuje našo dodatno pozornost, skrb, kar kliče po spremembi.

V dobri uri in pol dolgem predavanju smo izvedeli še mnogo preprostih nasvetov kako lahko sami vplivamo na svoje zdravje.

Dogodek smo zaključili s skupnim petjem ob spremljavi Andrejeve kitare.

Obiskovalcem se zahvaljujemo za udeležbo in sodelovanje na predavanju, Andreju pa za lep dogodek.