Že od ponedeljka, 1. 6. 2020, knjižnica obratuje po rednem delovnem času, ponovno lahko dostopate do knjižnih polic in si samostojno izbirate gradivo. Zopet je OBVEZNA uporaba obrazne maske. Gradiva ni več potrebno naročati v naprej, je pa to zagotovo še vedno priporočljivo. Brezplačna uporaba e-virov od pričetka obratovanja knjižnice ni več možna.

Prav tako podaljševanje gradiva sedaj poteka le še preko Moje knjižnice v COBISS+-u (brezplačno) in preko telefona 01 893 13 20 (0,50€) in ne preko e-pošte.

📚

Čitalnica, študijski prostori, računalniška mesta in pravljična soba ostajajo zaenkrat še zaprtiProsimo vas, da se v knjižnici čim manj dotikate površin, predmetov in predvsem knjig, razen tistih, ki si jih nameravate izposoditi.

Pred prijemanjem knjig si OBVEZNO razkužite roke in v kolikor se odločite, da si prijetega gradiva ne boste izposodili, to odložite na za to predvideno mesto.

Prosimo vas, da še vedno spoštujete ostale preventivne ukrepe, torej:

✔️ v knjižnico vstopate samo v primeru, da ste zdravi

✔️ v knjižnico vstopajte z masko oz. drugo prevezo čez nos in usta
✔️ pred/med obiskom knjižnice si razkužite roke
✔️ upoštevate primerno varnostno razdaljo (1,5 m)
✔️ če le mogoče, za plačilo uporabite brezstična plačilna sredstva
✔️ v knjižnici se po nepotrebnem ne zadržujete več časa

V kolikor imate še vedno doma gradivo, ki ste si ga izposodili pred karanteno, bo zanj obračunana zamudnina od 4. 5. 2020 do datuma vrnitve.