Včeraj smo v Knjižnici Kočevje gostili Alenko Kesar, avtorico več knjig pa tudi uspešno televizijsko novinarko in nekdanjo voditeljico oddaje Vizita. 

V pogovoru z direktorico Cirilo Pekica je pisateljica predstavila knjigo Druga žena, iskreno in ganljivo izpoved, ki potrjuje, da je romantična ljubezen še mogoča, tudi ko počasi izgubljamo vero vanjo. V njej je opisana ločitev po dvaindvajsetih letih zakona, novo srečanje s sedanjim možem Kamenkom ter oblikovanje novega družinskega življenja. Zgodba knjige je predvsem portret nove ljubezni, medsebojnih odnosov in uspešno ustvarjanje nove sestavljene družine. Rdeča nit pripovedi pa je zagotovo občutenje ljubezni in tudi vseh drugih čustev, ki so neločljivo povezani z njo.

Pisateljica nam je razkrila, kako se je odločila, da napiše knjigo ter nas spustila v svoj intimni svet. Z nami je delila doživljaje o bolečih izgubah bližnjih in druge pomembne dogodke iz takratnega obdobja svojega življenja: zgodbe o svojem poklicu, izgubo voditeljstva Vizite, doživljanja v novi službi, grajenje odnosov z novimi sorodniki in prijatelji … 

Prijeten večer je še dodatno popestril duhoviti avtoričin mož, pisatelj Kamenko Kesar. V toplo in intimno atmosfero nas je s svojo virtuoznostjo zazibal tudi mladi kočevski kitarist David Pekica.

Vsem sodelujočim in obiskovalcem se od srca zahvaljujemo!