ZGODBA O MEDVEDKU BERIJU:

Kočevski medvedek Beri je zelo radoveden mali medo, ki veliko časa preživi v naši knjižnici. Prebral je skoraj že vse knjige z otroškega oddelka!

Beri se rad zabava z branjem različnih zgodb in pravljic, navdušeno gleda čudovite ilustracije v raznobarvnih slikanicah in si pod krošnjo svojega drevesa ob spremljavi prijateljic ptic, žabic in čričkov brunda pesmice, ki jih je prebral že tolikokrat, da jih zna na pamet.

Še posebej ga navdušujejo poučne knjige, v katerih najde odgovore na zapletena vprašanja, na katera mu ne znata odgovoriti niti mamica Medvedka Medka, niti očka Veliki medved. Vsak večer pa še vedno (čeprav vam tega sam ne bo priznal) najbolj uživa, ko mu babi Medvedka Modra pove pravljico za lahko noč.

Potem ko se je Berijevo predlansko potovanje po svetu izkazalo za pravo pustolovščino, je lansko šolsko leto, ko je spoznaval svojo lastno deželico Slovenijo, zaključil, kot pravi svetovljan, in v Knjižnici Kočevje smo nanj izjemno ponosni. A ko je naš uglajeni gospodič Beri z razbolelimi tacami končno pricapljal v Kočevje, ne bi mogel biti srečnejši! Čeprav je videl najčudovitejše kraje in spoznal najbolj nenavadna bitja, je ugotovil, da se prav nič ne more primerjati s svežino, prijaznostjo in varnim zavetjem domačega gozda in odločil se je, da bo to šolsko leto ostal doma.

Ne, Beri ne bo počival. Podal se bo na aktivno raziskovanje okolice svojega brloga – Kočevskega. Slišal je namreč veliko zanimivih informacij o doživetjih, ki jih ponuja ta čudovita narava in radoveden kot je, se je odločil, da svoj kraj tudi sam aktivno doživi.

🟩

KAJ MORAM NAREDITI, DA SODELUJEM V PROJEKTU IN KONEC LETA PREJMEM PRIZNANJE IN NAGRADO?

🟢 VSAK MESEC SPREMLJAJ, KJE SE BERI NAHAJA!

🟢 V KNJIŽNICI IZBERI KNJIGO, KI SE NAVEZUJE NA IZBRANI DEL KOČEVSKE

🟢 PREBERI KNJIGO! (sam(a) ali skupaj s starši)

🟢NA LIST PAPIRJA NAPIŠI ALI NARIŠI KARKOLI V POVEZAVI S PREBRANO KNJIGO

🟢 PRINESI LIST V KNJIŽNICO IN GA ZAMENJAJ ZA BERIJEV ŽIG

🟢 ZBERI 8 ŽIGOV IN PREJMI POVABILO NA ZABAVO Z NAGRADAMI!

🟩

Prav tako kot lani, nam bo Beri tudi letos poročal, kje se nahaja in kaj tam počne, da mu bomo lahko ponovno sledili na novi dogodivščini!

Vsak mesec bomo v Knjižnici Kočevje pripravili predstavitev in bralne predloge s knjigami iz knjižnice, ki so kakorkoli povezane s področjem, ki ga bo medvedek raziskoval.