ZGODBA O MEDVEDKU BERIJU:
Kočevski medvedek Beri je zelo radoveden mali medo, ki veliko časa preživi v naši knjižnici. Prebral je skoraj že vse knjige z otroškega oddelka!
Beri se rad zabava z branjem različnih zgodb in pravljic, navdušeno gleda čudovite ilustracije v raznobarvnih slikanicah in si pod krošnjo svojega drevesa ob spremljavi prijateljic ptic, žabic in čričkov brunda pesmice, ki jih je prebral že tolikokrat, da jih zna na pamet.
Še posebej ga navdušujejo poučne knjige, v katerih najde odgovore na zapletena vprašanja, na katera mu ne znata odgovoriti niti mamica Medvedka Medka, niti očka Veliki medved.
Vsak večer pa še vedno (čeprav vam tega sam ne bo priznal) najbolj uživa, ko mu babi Medvedka Modra pove pravljico za lahko noč.

V lanskem letu se je Beri odločil, da si želi prepotovati svet in na lastne oči videti čudesa, o katerih je bral v knjigah, okusiti kar najbolj nenavadno hrano, spoznati živalske prijatelje s celega sveta ter njihove navade in običaje. Medvedku smo od jeseni do konca poletja sledili po vseh celinah sveta, od Evrope do Afrike.

Berijevo potovanje se je res izkazalo za pravo pustolovščino! A ko je Beri ves razmršen z razbolelimi tacami končno pricapljal v Kočevje, ne bi mogel biti srečnejši! Čeprav je videl najčudovitejše kraje in spoznal najbolj nenavadna bitja, je ugotovil, da se prav nič ne more primerjati s svežino, prijaznostjo in varnim zavetjem domačega gozda.

Kljub vsemu, pa naš medvedek ne more prav dolgo počivati. Ugotovil je namreč, da sedaj pozna ves svet, še vedno pa premalo pozna svojo lastno deželo! Zato se je odločil, da v tem šolskem letu prepotuje Slovenijo!

KAJ MORAM NAREDITI, DA SODELUJEM V PROJEKTU IN KONEC LETA PREJMEM PRIZNANJE IN NAGRADO?

👉 VSAK MESEC SPREMLJAJ, KJE SE BERI NAHAJA!

👉V KNJIŽNICI IZBERI ENO IZMED KNJIG V BERIJEVEM KOTIČKU, IZPOSODI SI KNJIGO PREKO BIBLOSA ALI AUDIBOOKA ALI POSLUŠAJ VIDEO PRAVLJICO, KI JO JE NA TEJ STRANI ZATE PRIPRAVILA KNJIŽNIČAKA

👉 NAPIŠI ALI NARIŠI KARKOLI V POVEZAVI Z IZBRANO KNJIGO

👉 PRINESI LIST V KNJIŽNICO IN GA ZAMENJAJ ZA BERIJEV ŽIG ALI NAM SVOJO UMETNINO POŠLJI KAR PO E-POŠTI NA NASLOV knjiznica.kocevje@gmail.com IN SVOJ ŽIG PREJMITE OB PRVEM NASLEDNJEM OBISKU KNJIŽNICE

👉 ZBERI 8 ŽIGOV IN PREJMI PRIZNANJE IN NAGRADO (v kolikor bodo razmere dopuščale, pa tudi povabilo na Berijevo zabavo)!

Prav tako kot lani, nam bo Beri tudi letos poročal, kje se nahaja in kaj tam počne, da mu bomo lahko ponovno sledili na novi dogodivščini!

Vsak mesec bomo v Knjižnici Kočevje pripravili plakat o slovenski pokrajini, kjer se bo naš Beri nahajal in bralne predloge s knjigami iz knjižnice, ki so kakorkoli povezani s tem koncem naše dežele. Na naši spletni strani in na YouTube kanalu Knjižnici Kočevje pa lahko potovanje medvedka Berija spremljate tudi preko video pravljic!