Knjižnica Kočevje se že vse od pričetka Tedna pisanja z roko v 2018 na pobudo društva Radi pišemo z roko pridruži vseslovenski akciji z organizacijo dogodkov in aktivnosti, ki spodbujajo ljudi k pisanju z roko.
 
Letos je Teden pisanja z roko potekal med 22. in 26. januarjem 2024.  V sredo, 24. 1., in v petek, 26. 1., smo od 10. do 12. ure v čitalnici knjižnice organizirali čajanko z delavnico lepega pisanja z roko.
Delavnico je vodila gospa Franja Virant, dipl. psihologinja in bibliotekarka ter v Švici izobražena biografska terapevtka. G. Virant je delavnico s čajanko na temo lepega pisanja z roko obarvala zelo široko in celostno.
Po obširnem uvodu, v katerem smo izvedeli mnogo zanimivih informacij, smo se lotili pisanja po nareku znane Grimmove pravljice Zvezdni tolarji. Rokopise smo nato skušali lepše prepisati in pri tem uporabiti različne barve.
V nadaljevalnem delu delavnice smo z barvicami “risali” kaligrafske črke ter se pogovarjali o razlagah naših zapisov in o pomenu izbora barv ter o strukturi in globljem pomenu narekovane pravljice.

Skupaj smo preživeli dva nadvse prijetna dopoldneva v dobri družbi.

Upamo, da je naša delavnica spodbudila udeležence, da se bodo v prihodnje trudili več in lepše pisati z roko.
                                                                                                                                            – Pia Marincelj Bregar