Včeraj smo imeli v Knjižnici Kočevje čast in privilegij, da je med nas stopila prava zvezda: Zvezdana Mlakar. Igralko in voditeljico nekdanje oddaje “Zvezdana”, ki je pred kratkim izdala knjigo Pogovori, ki so mi spremeni življenje, bi lahko opisali tudi kot ambasadorko knjig, varuhinjo mladih ter promotorko branja ter umetnosti nasploh. V topli in intimni atmosferi naše čitalnice je z nami delila navdihujoče zgodbe iz svojega zasebnega in poslovnega življenja.
 
Tako kot v pogovorih s svojimi gosti v oddajah “Zvezdana”, je bila igralka z nami v pogovoru, ki ga je moderirala direktorica naše knjižnice, Cirila Pekica, strastna, osebna in iskrena. Razkrila nam je, kaj se skriva za naslovom njene prve (objavljene) knjige, česa se je naučila od svojih gostov, kako se je počutila v družbi priznanega Neala Donalda Walscha ter drugih imen z veliko začetnico, koliko ji pomeni ogrlica Tereze Kesovije, pa tudi, da umetniška veličina ni vedno enaka človeški veličini.
 
Danes vsestranska umetnica je od nekdaj vedela, da bo postala igralka in za to darilo, s katerim je prišla na svet, je neskončno hvaležna. V žaru pogovora je vzkliknila: »Ustvarjalnost je avtocesta do svobode!«. S temi besedami bi lahko opisali tudi njeno veselje do dolgo pričakovane sprememba gledališča, ko je teater postal živ ter se pravilo, da je publika »četrta stena«, zamenjalo s ustvarjalnostjo in priložnostjo za izmenjavo energij med igralci in publiko.
 
S prepričanjem v to, da je nujno »živeti tisto, kar govoriš«, smo se dotaknili goreče teme ekologije, načina življenja na kmetiji in razgledanosti v pogledu samooskrbe, solarne energije ter skrbi za planet in zanamce. Večer je bil prežet z velikimi mislimi, modrostmi ter globokimi občutki. Delili smo zavedanje o tem, da drug brez drugega ne moremo živeti, da smo medsebojno povezani na različnih ravneh ter to, da smo sicer na izgled različni, a v resnici eden drugemu zelo podobni. 
 
Prijeten in z energijo izpolnjen večer smo zaključil s pogovorom o tem, zakaj se splača živeti, in z avtoričino mislijo, da je mir ravno v tem, da odpremo srce ter se ne omejujemo z razmišljanjem o tem, kaj je prav in kaj ne.
 
Od srca se zahvaljujemo Zvezdani in vsem obiskovalcem za ta izjemen večer!