Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 4. marca 2021, ob 18. uri vabimo na spletni literarni pogovor z Aljošem Bagola o njegovi knjigi Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. To bo drugi dogodek v nizu skupnih dogodkov in aktivnosti, ki jih pripravljamo v letu 2021.

Izraz izgorelost je v današnjih časih verjetno že vsem dobro poznan in zdi se nam, da o tem vemo vse. Največkrat ga povezujemo z izčrpanostjo zaradi dolgotrajnega intenzivnega dela. Izgorelost je motnja, ki jo je potrebno zdraviti, a je pogosto niti ne zaznamo. S svojo knjigo Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke nas bo avtor Aljoša Bagola popeljal med navdihujoče zgodbe, pretresljiva spoznanja in iskrena razmišljanja o tem, kako se spopasti z izkušnjo izgorelosti. Ob današnjem vse bolj hitrem tempu življenja se je pomembno znati ustaviti, si prisluhniti in najti kanček utehe za bolj mirno življenje. Predavanju lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Črnomelj:

Aljoša Bagola je eden izmed najvidnejših ustvarjalcev v slovenskem oglaševanju. Je zelo priznan in iskan predavatelj, kolumnist. Za svoje delo v oglaševanju je prejel preko 100 nagrad in priznanj na domačih in mednarodnih oglaševalskih festivalih. Bil je razglašen za slovenskega kreativnega direktorja desetletja. S svojo knjigo Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke prinaša iskreno osebno izpoved o soočenju z izgorelostjo.

Več informacij najdete na FB profilu Splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljajo Knjižnica Brežice, Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Sevnica, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Črnomelj, Ljudska knjižnica Metlika, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.