Dogodivščina medvedka Berija je avtorski projekt Knjižnice Kočevje, ki letos poteka že peto leto.

Od začetka oktobra dalje lahko medvedku, ki bo v letošnjem šolskem letu spoznaval hišne ljubljenčke, vsak nov mesec sledite v Berijevem kotičku mladinskega oddelka naše knjižnice. Tam si lahko napolnite Berijev bralni nahrbtniček s slikanicami, ki so kakorkoli povezane z živalmi, ki jih bo medvedek spoznal. Na našem YouTube kanalu pa si lahko ogledate videoposnetek Berijeve mesečne dogodivščine:

Otroci, ki bodo našim knjižničarkam prinesli svoje likovne ali literarne izdelke, ustvarjene po slikanici, ki predstavlja posamezno dogodivščino, si bodo prislužili Berijev žig na kuponček. Projekt bo trajal do konca maja 2024.

Vsi otroci, ki bodo zbrali vseh 8 žigov, bodo vabljeni na zaključno zabavo, kjer bodo prejeli lepe nagrade in priznanja!

Projekt je namenjen tako predšolskim otrokom, ki jim slikanice preberejo starši, kot prvošolčkom, ki se šele podajajo na pot branja in učencem nižjih razredov osnovne šole, ki že znajo brati sami. Preko medvedkove dogodivščine otroci na zabaven način spoznavajo nove knjige, pri tem pa preživljajo kvaliteten prosti čas ob bogatenju besednega zaklada in utrjevanju branja.

Zgodbica, ki jo najdete v Berijevi zloženki (spodaj), je lahko odličen uvod, s katerim starši otroka navdušijo nad obiskovanjem knjižnice, izposojo in branjem knjig. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo knjižničarke na oddelku za otroke in mladino.

VABLJENI V KNJIŽNICO!