Priporočamo vam, da se za iskanje novih knjig, ki bi jih radi uvrstili na svoj bralni seznam, obrnete na sledeče strani:

Knjižničarke Knjižnice Kočevje za vas vsak mesec izberemo nekaj knjig, ki bi jih priporočile v branje pionirjem in mladini! Opise priporočenih knjig najdete TUKAJ!
Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno literaturo, namenjen promociji dobrega branja. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z literarnimi kritiki ter našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah. Portal je namenjen vsem, ki v poplavi literature iščete nekaj »res dobrega« zase.
Goodreads in socialno omrežje v angleškem jeziku, ki omogoča ustvarjanje seznama knjig, ki jih berete, ste jih prebrali, ali si jih želite prebrati v prihodnosti. Sledite lahko tudi bralnemu seznamu svojih prijateljev in tako zbirate bralne predloge. V začetku vsakega leta omrežje objavi bralni izziv, kjer posameznik označi, koliko knjig si želi prebrati v določenem letu, kar je odlična spodbuda za ojačanje bralnih navad!
Bralnica, skupnost ljubiteljev knjig je slovenski spletni kotiček za vse ljubitelje branja, kjer najdete opise in priporočila dobrih knjig ter različne zanimive članke.
Na strani Društva Bralne značke Slovenije so objavili seznam knjig, prilagojenih za dislektike, seznam manj zahtevnih knjig, namenjenih mladim, ki ne berejo radi mladim z različnimi bralnimi težavami (npr. dislektikom, oklevajočim bralcem) in s posebnimi potrebami (otrokom in mladim priseljencem in migrantom, slovenskim otrokom v zamejstvu in v drugih državah) ipd. ter seznam priredb in skrajšev.
Tu je tudi seznam dvojezičnih in večjezičnih knjig.
AlikeWise je spletna stran v angleščini, ki priporoča v branje knjige, ki vam bodo všeč, če vam je bila že v preteklosti všeč neka knjig, film ali TV serija.
What should I READ NEXT?je prav tako spletna stran za knjižne predloge v angleškem jeziku in hkrati omrežje, v katerega se lahko prijavite. Označite knjige, ki so vam všeč in stran vam bo sama priporočila nove knjige, ki bi vam bile lahko všeč na podlagi že prebranih priljubljenih knjig.
Spletna stran Gnooks na podlagi treh priljubljenih avtorjev poišče nove avtorje, katerih knjige bi ti bili lahko všeč.
Seznam“najboljših knjig vseh časov” v angleščini.
Na spletni strani COBISS+a najdete seznam najbolj izposojenih knjig v slovenskih knjižnicah!
Bukla je brezplačna slovenska revija, v kateri najdete opise knjižnih novosti na našem trgu! Tiskano revijo poiščite v naši knjižnici in se seznanite z novostmi, ki bi vam bile lahko všeč! Opisi posameznih knjig so dostopni tudi na spletni strani Knjigarne Bukla.
Sledite prispevkom na slovenskih knjižnih blogih, kot so: Bookknjiga, Gospodična knjiga, Literarna lekarna, berem.si, Bralna čakalnica, Pesem ptic, Knjigoljubka, Knjižna polička, Knjižne čarovnije, Konteksti, Neja bere, Neusmiljeno berem, Otherworld, Predalčki in nalepke, Pri Sofiji, Knjižne poslastice, Hermionin literarni blog, Zanimivo leposlovje
Na portalu YouTube najdete ogromno “knjižnih vlogerjev”, ki snemajo recenzije knjig ki so jih prebrali in priporočajo v branje svoje najljubše knjige. Primeri nekaterih kanalov in posnetkov: Pesem ptic: knjigoljubka in popotnica, Bookknjiga, Vlogmasi Kaye Solo, Ajda Naklada, Nalična: Katere knjige sem prebrala in priporočila …, Vanesa Kovše: Najljubše knjige, serije in filmi, A Clockwork Reader, gabbyreads, thisstoryaintover, Hailey in Bookland, jessethereader, readbyzoe, chelseadolling reads, Chareads, paperbackdreams, BookswithEmilyFox, a dash of ash, Book Roast, Katesbookdate, thebookbasement, abookutopia, Library of Alexa, Stories For Coffee, 10 knjig, ki jih morate prebrati preden umrete, 8 domišljijskih knjig, ki jih morate prebrati, Branje knjige na teden mi je spremenilo življenje, Sapiens: kratka zgodovina človeštva, 20 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2020, … Super predstavitve knjig pripravljajo tudi nekatere založbe, npr. Mladinska knjiga. Raziščite YouTube in poiščite svojega najljubšega knjižnega YouTuberja! 😉