Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v četrtek, 1. aprila 2021, ob 18. uri vabimo na spletni literarni pogovor z Boštjanom Videmškom o njegovi knjigi Plan B. To bo tretji dogodek v nizu skupnih dogodkov in aktivnosti, ki jih pripravljamo v letu 2021.

Z Boštjanom Videmškom novinarjem, avtorjem knjige Plan B: Pionirji boja s podnebno krizo in prihodnost mobilnosti, se bo Samo Rugelj, odgovorni urednik na založbi UMco pogovarjal o klimatskih spremembah, zeleni energiji in različnih modelih izkoriščanja naravnih virov energije. Jasno je, da se podnebna kriza stopnjuje. Je sploh še mogoče kaj spremeniti? Avtor je skupaj s priznanim fotografom Matjažem Krivicem, odšel na »pot okoli sveta«, da bi našel odgovore, če ti sploh obstajajo. Posvetila sta se večjim in manjšim skupnostim, ki so se samoiniciativno lotile spopada s klimatsko krizo. Z vsemi temi primeri sta skušala pokazati, da rešitve obstajajo. Da obstaja plan B. Plan B je krik k pozornosti. Toliko lahko storim(o). Literarnemu pogovoru lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Pavla Golie Trebnje, povezava bo dostopna tudi na naši spletni strani.

Boštjan Videmšek je dolgoletni novinarski poročevalec iz kriznih žarišč in sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov in avtor treh odmevnih družbeno angažiranih knjig o svetovnih kriznih žariščih Vojna terorja: deset let po 11. septembru, Upor: Arabska pomlad in evropska jesen in Na begu. Je tudi soavtor tekaško izpovedne uspešnice Ultrablues.

Več informacij najdete na FB profilu Splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljajo Knjižnica Brežice, Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Sevnica, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Črnomelj, Ljudska knjižnica Metlika, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.