BIBLOS

Slovenska digitalna knjižnica in knjigarna ponuja vse več e-knjig v slovenščini, mnoge med njimi pa si člani naše knjižnice lahko brezplačno izposodite. Med klasičnimi deli za domača branja se najdejo Cankarjevi Moje življenje ter Hlapec Jernej in njegova pravica, Antigona, Solzice, … Pa tudi modernejša dela, kot so Matilda, Avtobus ob treh, Elvis Škorc, Zadnji mega žur, Živalske novice, Čudo, Kit na plaži in mnoge druge zgodbe za mladino, starejše in mlajše otroke!

AUDIBOOK

Nedavno je Knjižnica Kočevje svojo zbirko gradiva obogatila z zvočnimi knjigami, do katerih lahko dostopate preko mobilne aplikacije Audibook. Aplikacija ponuja zvočnice za vse generacije, od pravljic za otroke do romanov in strokovnega gradiva za odrasle. Med knjigami, ki si jih lahko člani naše knjižnice brezplačno izposodite, se znajdejo tudi mnoga klasična dela, kot so Martin Krpan, Janko in Metka, Mojca Pokrajculja, Zlata ptica, Hlapci, Deseti brat, Na klancu, Butalci, Visoška kronika, Kralj na Betajnovi idr. Pa tudi moderne zgodbe za mladino in otroke, npr. Božiček v ušesu, Ajša Najša, Ding Dong zgodbe, Gnezdo Srca, O dveh miškah … Vabljeni, da jim prisluhnete!

D.LIB

NUK se je v dogovoru z založbo Genija odločil vse izdaje, ki jih hrani na portalu DIGITALNE KNJIŽNICE SLOVENIJE, ponuditi v prostem dostopu. Vsi uporabniki lahko tako brez omejitev v tem času na spletu berete kar 80 knjižnih izdaj, večinoma klasična dela slovenske književnosti! Deseti brat, Martin Kačur, Moje življenje, Gregorčičeve poezije, Krst pri Savici in druge že čakajo na vas.  

ZBIRKA SLOVENSKIH LEPOSLOVNIH BESEDIL

Na spletu najdete tudi Zbirko slovenskih leposlovnih besedil, med katerimi so pogosta domača branja: Županova Micka, Prešernove Poezije, Martin Krpan, Miklova Zala, Podobe iz sanj, Samorastniki idr. Vabljeni, da pobrskate med njimi!


Zbirke elektronskih in zvočnih knjig bomo dopolnjevali glede na povpraševanje in razpoložljiva sredstva. Vabljeni ste, da nam sporočite svoje želje glede nakupa.

Veseli nas, da se odpirajo nove možnosti dostopa do kvalitetnih knjižnih vsebin, kljub temu pa smo še vedno mnenja, da najboljšo bralno izkušnjo omogoča branje tiskanih knjig. Zato vam, tudi v trenutnih razmerah, omogočamo dostop do njih. Vabljeni ste, da jih predhodno rezervirate preko COBISS+, mCOBISS, telefona 01 893 13 20 / 040 612 080 ali preko e-pošte na narocilo.knjiznicakocevje@gmail.com.  

Vaša Knjižnica Kočevje