V Nacionalnem mesecu skupnega branja 2022 in ob stoletnici rojstva Ele Peroci smo v sodelovanju z Ribič barom in Parkom Jezero, kjer stoji naša telefonska knjigobežnica, organizirali pravljično urico in ustvarjalno delavnico za dve skupini otrok: dopoldansko skupino iz vrtca Čebelica in odprto popoldansko skupino.

Naša bibliotekarka Pia je otrokom ob slastnem čaju povedala nekaj besed o Nacionalnem mesecu skupnega branja, jih povabila k obisku knjižnice in sodelovanju pri projektu Dogodivščina medvedka Berija ter jim predstavila knjigobežnice in pisateljico Elo Peroci. Ob ogledu zabavnih ilustracij so otroci prisluhnili pravljici Amalija in Amalija. Ker sta si bili deklici v pravljici tako zelo podobni, smo sklenili, da sta dvojčici in se pogovarjali, kako bi bilo, če bi imeli tudi mi vsak svojega dvojčka. Iz lesenih kuhalnic, barvnega papirja in različnih trakov je vsak ustvaril svojega dvojnika.

Dogodek je bil sprva načrtovan zunaj v parku, zaradi deževnega in mrzlega vremena pa je bila delavnica prestavljena v ogrevano zastekljeno teraso Ribič bara. Imeli smo se zelo lepo in otroci so bili navdušeni nad svojimi izdelki, ki so jih vzeli domov.