S pomladjo se je na ulicah Kočevja prebudil nov festival ŽIVE ULICE, ki oživlja in aktivira dogajanje na prostem, v središču mesta. Različne lokacije po mestu so postale prizorišče rednega dogajanja in vrveža, festivalu pa se je pridružila tudi naša knjižnica.

19. maja, 16. junija in 13. julija smo knjižnico preselili na ulico. Na stojnici na mestni ploščadi in na trgu med tržnico in hostlom smo nagovorili mimoidoče. Za vse smo pripravili knjižni antikvariat in nagradno žrebanje: obiskovalci so se razveselili darilnih knjig, naših vrečk, broške z motivom medvedka Berija in darilnih bonov.

Prijetno smo poklepetali tako z našimi rednimi bralci kot tudi z mimoidočimi, ki nimajo navade zahajati v knjižnico. Te smo povabili k prvemu vpisu z brezplačno članarino za prvo leto.

Medvedek Beri je pričakal otroke z igricami in pobarvankami ter posnetki njegovih letošnjih dogodivščin po Kočevju. Na zadnji stojnici so si lahko otroci ob pripovedovanju naše bibliotekarke Pie ogledali slovensko ljudsko pravljico Janček ježek v obliki japonskega gledališča kamišibaj in spoznali, od kod izvira umetnost papirnatega gledališča.

Mi se že veselimo naslednjega festivala, do takrat pa ne pozabite: vedno nas lahko srečate v knjižnici.