ZGODBA O MEDVEDKU BERIJU:

Ko─Źevski medvedek Beri je zelo radoveden mali medo, ki veliko ─Źasa pre┼żivi v na┼íi knji┼żnici. Prebral je skoraj ┼że vse knjige z otro┼íkega oddelka!

Beri se rad zabava z branjem razli─Źnih zgodb in pravljic, navdu┼íeno gleda ─Źudovite ilustracije v raznobarvnih slikanicah in si pod kro┼ínjo svojega drevesa ob spremljavi prijateljic ptic, ┼żabic in ─Źri─Źkov brunda pesmice, ki jih je prebral ┼że tolikokrat, da jih zna na pamet.

┼áe posebej ga navdu┼íujejo pou─Źne knjige, v katerih najde odgovore na zapletena vpra┼íanja, na katera mu ne znata odgovoriti niti mamica Medvedka Medka, niti o─Źka Veliki medved. Vsak ve─Źer pa ┼íe vedno (─Źeprav vam tega sam ne bo priznal) najbolj u┼żiva,┬áko mu babi Medvedka Modra pove pravljico za lahko no─Ź.

Potem ko se je Berijevo predlansko potovanje po svetu izkazalo za pravo pustolov┼í─Źino, je lansko ┼íolsko leto, ko je spoznaval svojo lastno de┼żelico Slovenijo, zaklju─Źil, kot pravi svetovljan, in v Knji┼żnici Ko─Źevje smo nanj izjemno ponosni. A ko je na┼í uglajeni gospodi─Ź Beri z razbolelimi tacami kon─Źno pricapljal v Ko─Źevje, ne bi mogel biti sre─Źnej┼íi! ─îeprav je videl naj─Źudovitej┼íe kraje in spoznal najbolj nenavadna bitja, je ugotovil, da se prav ni─Ź ne more primerjati s sve┼żino, prijaznostjo in varnim zavetjem doma─Źega gozda in odlo─Źil se je, da bo to ┼íolsko leto ostal doma.

Ne, Beri ne bo po─Źival. Podal se bo na aktivno raziskovanje okolice svojega brloga – Ko─Źevskega. Sli┼íal je namre─Ź veliko zanimivih informacij o do┼żivetjih, ki jih ponuja ta ─Źudovita narava in radoveden kot je, se je odlo─Źil, da svoj kraj tudi sam aktivno do┼żivi.

­ččę

KAJ MORAM NAREDITI, DA SODELUJEM V PROJEKTU IN KONEC LETA PREJMEM PRIZNANJE IN NAGRADO?

­ččó VSAK MESEC SPREMLJAJ, KJE SE BERI NAHAJA!

­ččó V KNJI┼ŻNICI IZBERI KNJIGO, KI SE NAVEZUJE NA IZBRANI DEL KO─îEVSKE

­ččó PREBERI KNJIGO! (sam(a) ali skupaj s star┼íi)

­ččóNA LIST PAPIRJA NAPI┼áI ALI NARI┼áI KARKOLI V POVEZAVI S PREBRANO KNJIGO

­ččó PRINESI LIST V KNJI┼ŻNICO IN GA ZAMENJAJ ZA BERIJEV ┼ŻIG

­ččó ZBERI 8 ┼ŻIGOV IN PREJMI POVABILO NA ZABAVO Z NAGRADAMI!

­ččę

Prav tako kot lani, nam bo Beri tudi letos poro─Źal, kje se nahaja in kaj tam po─Źne, da mu bomo lahko ponovno sledili na novi dogodiv┼í─Źini!

Vsak mesec bomo v Knji┼żnici Ko─Źevje pripravili predstavitev in bralne predloge s knjigami iz knji┼żnice, ki so kakorkoli povezane s podro─Źjem, ki ga bo medvedek raziskoval.