Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja vas v sredo, 22. decembra 2021, ob 18. uri vabimo na spletni pogovorni večer s prof. dr. Romanom Jeralo, vrhunskim znanstvenikom svetovnega slovesa, vodjo Kemijskega inštituta in nominirancem za Delovo osebnost leta 2021.

Dr. Roman Jerala se uvršča med vodilne svetovne sintezne biologe, širši javnosti pa je v obdobju epidemije koronavirusa postal poznan predvsem kot zaupanja vreden interpret in pojasnjevalec številnih vprašanj, povezanih z epidemijo. Kot znanstvenik namreč čuti dolžnost, da poskuša pomagati javnosti razumeti kompleksne razmere, v katerih smo se znašli in nam dnevno preko različnih medijev potrpežljivo pojasnjuje delovanje virusov in različnih vrst cepiv. Z njim se bomo pogovarjali o aktualnih vprašanjih, s katerimi se soočamo po skoraj dveh letih bojevanja s koronavirusom.

Pogovor z njim, ki ga bo povezovala Nina Štampohar, si lahko ogledate tukaj.

Več informacij o aktivnostih splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja najdete na FB profilu splošnih knjižnic Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja so se odločile, da zaradi boljšega medsebojnega povezovanja in prilagajanja trenutnim epidemiološkim razmeram združijo moči in tako svojim uporabnikom nudijo še kakovostnejše knjižnične storitve, prilagojene njihovim potrebam. To vključuje tudi skupno vstopno spletno točko na družbenem omrežju Facebook, s pomočjo katere bodo svojim uporabnikom nudile raznovrstne spletne storitve.

Območno mrežo splošnih knjižnic sestavljajo Knjižnica Brežice, Valvasorjeva knjižnica Krško, Knjižnica Sevnica, Knjižnica Pavla Golie Trebnje, Knjižnica Črnomelj, Ljudska knjižnica Metlika, Knjižnica Kočevje, Knjižnica Miklova hiša Ribnica in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.